Отборът на Малага прекъсна негативната си серия от пет мача без победа като гост с успех над Алмерия с 2:1 в 36-я кръг на Примера дивисион. Малага излезе на седмото място във временото класиране с 50 точки. За последно Малага би Кордоба на 15-и март в Примера. Алмерия пък е на 16-а позиция с 32 точки в актива си.

Домакините първи стигнаха до добра възможност в двубоя, като в 4-ата минута Тиеви Бифума получи хубав пас и опита да изненада вратаря, но топката мина край дясната греда. Две минути по-късно Уелингтон Силва имаше шанс да реализира след рейд между защитниците на Малага, но пропусна целта.

В 23-ата минута Хосе Мануел Касадо имаше нещастието да си отбележи автогол и гостите поведоха с 1:0.

Алмерия успя да изравни в 31-ата минута, когато Касадо изпрати топката в наказателното поле, където Томас Партей засече и вкара с глава за 1:1.

Малага пък пропусна шанс отново да излезе напред в резултата, след шут на Дуда, но топката мина край лявата греда. Гостите пропуснаха нов шанс в 56-ата минута, когато Хави Гера стреля с глава на косъм от гредата.

Гостите все пак стигнаха до попадение в 69-ата минута, когато Нордин Амрабат намери Гера, който реализира за 2:1, с което донесе така чаканата победа за Малага.