Отборът на Малага за пореден път демонстрира, не само на думи, но и на практика, че има огромно желание да играе в Шампионска лига през следващия сезон. Испанският тим обърна като гост до 2:1 Еспаньол в мач от 30-я кръг на Примера дивисион.

С успеха, Малага остана на четвъртото място във временното подреждане, но с еднакъв брой точки с третия – Валенсия, който загуби от Хетафе в този кръг. В същото време, Леванте, който е зад Малага, също претърпя поражение с 0:2 от Осасуна, с което изостана с три точки от прекия си съперник за четвъртата позиция.

Еспаньол започна добре мача, след като поведе в резултата в 24-та минута. Филипе Коутиньо се разписа за 1:0, след като с точен удар по земя от пряк свободен удар, реализира в долния ъгъл на съперниковата врата. Футболистът, който играе под наем от Интер, реализира четвъртия си гол откакто пристигна в Испания.

Само за три минути, Малага успя да обърне мача в своя полза през второто полувреме. В 76-та минута влезлият като резерва Рууд ван Нистелрой бе точен за 1:1, а крайното 2:1 оформи Мартин Демикелис.

В друг мач от кръга Леванте допусна поражение у дома от Осасуна. Раул Гарсия изведе гостите напред след точен удар от воле от границата на наказателното поле в 16-та минута на мача. Надеждите на Леванте за зона Шампионска лига бяха попарени след второ попадение във вратата им в 79-та минута, дело на Нино и асистенция отново на Раул Гарсия.

Леванте заема 5-а позиция с 44 точки, а Осасуна е на 6-о място с точка по-малко. Лидер Испания е Реал Мадрид, на шест точки пред втория Барселона.