Борещият се за оцеляване тим на Депортиво Ла Коруня направи 1:1 срещу Атлетико Мадрид в мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. Загубените две точки могат да струват скъпо на „дюшекчиите“ в борбата им за място зона Шампионска лига, като разликата с петия във временното класиране Реал Сосиедад вече е само една точка.

Двубоят ще се запомни и с тежката контузия, която получи нападателят Фернандо Торес две минути преди края на редовното време. Футболистът на Атлетико бе ударен лошо в главата, като дори загуби съзнание и незабавно бе транспортиран в най-близката болница.

Гостите от столицата бяха далече от най-добрата си форма, като само фамозното изпълнение на звездата на тима Антоан Гризман спаси точката за Атлетико.

Домакините поведоха още в 13-ата минута след груба грешка на вратаря Ян Облак. Стражът на домакините не успя да изпълни по най-добрия начин удар от вратата, като прати топката в краката на нищо неподозиращ свой съотборник, който от своя страна не успя да реагира и подари топката на Флорин Андоне. Румънският нападател напредна сам срещу вратаря и с премерен удар откри за Ла Коруня.

Въпреки че изоставаше в резултата, тимът на Диего Симеоне не успя да реагира адекватно и трудно създаваше чисти положения пред вратата на домакините.

В крайна сметка в 68-ата минута Атлетико стигна до изравнителното попадение след прекрасен гол на Гризман. Французинът се нагърби с удар от над 30 метра и не сгреши. След комбинация с Караско, Гризман стреля с левия крак и прати топката под гредата за 1:1.

Това се оказа и крайният резултат в срещата, като въпреки спечелената точка, Депортиво остава на 19-та позиция. Ла Коруня обаче има и мач по-малко от преките си конкуренти. Атлетико е четвърти с 46 точки.