Изключителен двубой между Барселона и Реал Мадрид в 28-я кръг на Примера дивисон завърши с успех 2:1 за Баселона и преднина от 4 точки във временното класиране в Испания. Победният гол бе дело на Луис Суарес в 56-ата минута, който вкара 14-ото си попадение за „каталунците“, а първото полувреме приключи при резултат 1:1, след попадения на Жереми Матийо и Кристиано Роналдо. Португалската звезда на Реал Роналдо пък отбеляза 31-я си гол в шампионата.

Барселона вече има 68 точки начело в класирането, а Реал е с 64 на второто място.

Двата тима изиграха зрелищен мач, който оправда интереса на милионите футболни фенове по цял свят. Двубоят предложи всичко – голове, спасявания на двамата вратари, технични изпълнения, отменен гол, греда и множество единоборства. Реферът пък раздаде цели 11 жълти картона, като пет от тях бяха за играчи на Барселона, а шест за футболистите на Реал Мадрид.

Барселона пък се реваншира за загубата си през октомври, когато падна от Реал с 1:3 и записа шести пореден успех във вътрешното първенство. Реал пък показва някои колебания в Примера след като записа успех над Леванте, но и загуба от Атлетик Билбао, както и хикс с Виляреал в последните си мачове.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК:

Домакините стигнаха до удобна възможност още в третата минута. Чудесна комбинация между Иниеста и Суарес можеше да завръши с гол за Барселона, но резултатът остана 0:0. Реал веднага реагира и гредата спаси домакините в 12-ата минута. Карим Бензема намери чудесно Кристиано Роналдо, който стреля, но удари напречната греда.

Съперниците демонстрираха на публиката изпълнила „Камп Ноу“ динамична игра с остри атаки в двете посоки. Барселона първи нанесе удар в 19-ата минута, когато Жереми Матийо засече топката с глава след свободен удар изпълнен от Лео Меси и вкара за 1:0. Реал на свой ред тръгна в атака и в 26-ата минута Марсело бе близо до попадение, след хубава самостоятелна акция, но ударът му бе блокиран от защитник.

Жереми Матийо

източник: Gulliver/GettyImages

Ново остро нападение на гостите тръгна от Карим Бензема, но той бе спрян от бранител на Барса. Пет минути по-късно обаче Реал успя да изравни. Този път Бензема буквално сервира топката на Кристиано Роналдо, който не сгреши за 1:1 в 31-ата минута.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages

В 40-ата минута футболистите на Реал Мадрид вкараха топката във вратата на Барса, но бе отсъдена засада. Гарет Бейл вкара, но попадението бе отменено заради засада на Роналдо, който отклони с глава, но се намираше зад гърба на отбраната на домакините и страничният рефер вдигна флага. Две минути по-късно силен шут на Роналдо бе отразен от Клаудио Браво на сантиметри под напречната греда.

След почивката шоуто на терена на „Камп Ноу“ продължи, като в 49-ата минута Клаудио Браво спаси изстрел на Карим Бензема, който се освободи добре и стреля. Мигът на Луис Суарес дойде в 56-ата минута, когато уругваецът вкара за 2:1. Суарес получи топката след уникален дълъг пас от Дани Алвеш буквално от половината на Барса и реализира. Десетина минути по-късно Неймар имаше хубав шанс за попадение, но стреля високо.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

Реал Мадрид отново се втурна в търсене на изравнителен гол. В 69-ата минута Кристиано Роналдо пробва мерника си, но защитник застана на пътя на топката. В рамките на две минути между 73-ата и 74-ата Лео Меси и Неймар пропуснаха сериозни възможности за гол. Меси стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя край лявата греда, а Неймар получи хубав пас и веднага шутира, но покрай дясната греда.

Гостите водени от Бензема и Роналдо също създадоха не лоши възможности. Карим Бензема стреля в 79-ата минута от границата на наказателлното поле, но Клаудио Браво спаси. В 87-ата минута пък за пореден път се прояви колегата му на вратата на Реал Икер Касияс, който предотврати трети гол. Касияс отрази шут на Лионел Меси, който бе насочил топката в долния ляв ъгъл.

Стартовите състави:

Барселона: Браво: Пике, Ракитич, Иниеста, Суарес, Меси, Неймар, Масчерано, Алба, Алвеш, Матийо

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич, Иско, Бейл, Роналдо, Бензема