Всеки мач между Реал Мадрид и Барселона вълнува по специфичен начин футболния запалянко. Страстта, емоцията, тръпката в тази „луда“ испанска среща са различни и несравними с никой друг мач. Затова и суперсблъсъкът на Испания вълнува цялата планета, без да е пресилено казаното. След всяко Ел Класико излиза статистика за многомилионната аудитория затаила дъх пред екраните и проследила виртуозните изпълнения на участниците в този супермач.

Този път едва ли ще бъде различено. Тази вечер в 22.00 часа българско време на стадион „Сантяго Бернабеу“ титаните ще запретнат ръкави в опит да ни предложат гладиаторска битка, такава, каквато само те умеят. А щом Лионел Меси и Кристиано Роналдо са на терена – шоуто е гарантирано.

„Лос бланкос“ определено влизат като фаворит в този двубой, заради добрата серия, в която се намират. Възпитаниците на Карло Анчелоти напипаха верния ритъм, а това донесе много страдания на съперниците им. Италианецът обаче не може да се похвали с липсва на проблеми с контузени преди мача. Хесе Родригес получи тежка травма преди броени дни, Алваро Арбелоа и Сами Кедира са аут, заради наложителното по-трайно възстановяване от травми.

Същевременно, ситуацията при каталунците е значително по-добра, що се касае до играчите с травми. Единствен Карлес Пуйол има проблеми. Но Херардо Мартино има главоболия от друго естество. Тимът на аржентинския специалист е колеблив в изявите си от доста време насам, а това никак не се нрави на феновете на тима.

Барса вече не е онзи хегемон, но за сметка на това Меси е същият господар на терена. Статистиката сочи, че когато четирикратният носител на Златната топка е в добра форма, Барса няма загуба.

Срещу Меси обаче за „балета“ ще се изправи Кристиано Роналдо. Ел Коменданте чупи рекорд след рекорд този сезон и подобри редица постижения. По-рано през тази седмица звездата на Реал Мадрид записа личен рекорд в Шампионската лига. Португалският национал, който реализира две попадения в осминафиналния реванш от турнира на богатите срещу Шалке 04 (3:1), отбеляза своето попадение номер 13 в надпреварата през настоящия сезон. А това гарантира само едно, че седмицата на Кралския клуб ще продължи търсенето на нови върхове.

Интересен момент в Ел Класико обаче със сигурност ще представляват две сравнително нови фигури – Гарет Бейл за Реал и Неймар за Барса. Двамата вече усетиха тръпката на мегасблъсъка през есента, но те продължават да търсят утвърждаване на своите имена. А каква по-хубава възможност от мач срещу големия съперник?