Лука Дин е категоричен, че Барселона е футболът. Според френския футболист каталунците имат неподражаем стил на игра, което ги отличава от всички останали.

„В Барселона трябва да атакуваш много, но в същото време трябва да пресираш много бързо в стремеж да си върнеш притежанието на топката. В Барселона се играе по-различен начин. Когато съперникът напада, е важно да сме четиримата в защита в една линия. Когато топката е в нас, ситуацията е коренно различна“, коментира французинът.

„Не ми е странно, че след пробив не трябва да центрирам, а трябва да задържа топката и да потърся празното пространство. Това е начинът, по който Барселона напада и се стреми да вкара“, добави 23-годишният футболист.

„Барса е отправна точка за футбола, заради Ла Масия, заради клуба, заради начина на игра...Барселона е футболът“, продължи новото попълнение на каталунците.

„Когато бях малък постоянно се шегувах с баща ми, че един ден ще отида на играя на „Камп Ноу“. Той сега ми подвиква: „Видя ли, видя ли“. Това е една сбъдната мечта за мен.“

„Зидан ми беше идол като малък, но в днешни дни е много ясно: Меси е най-добрият футболист в света. Барселона е най-големият отбор в света и ще направим всичко възможно, за да спечелим Шампионска лига“, каза още Лука Дин.