Травмата на Рафиня е неприятно нещо, но трябва да се справим със задачите си и без него, заяви треньорът на Барселона Луис Енрике. Бразилският офанзивен халф получи тежка травма, заради която ще пропусне целия сезон, а Барса в момента няма възможност да привлича нови играчи заради забрана от ФИФА.

Рафиня влезе в игра през второто полувреме на мача от Шампионската лига с Рома тази седмица и след по-малко от пет минути престой на терена бе изнесен на носилка след съприкосновение с халфа на Рома Раджа Наинголан, който получи жълт картон за нарушението. Енрике не мисли, че Наинголан е извършил умишлено нарушението.

"Стана просто един инцидент. Сега трябва да се оправяме с наличните футболисти и тези от дублиращия отбор. Това обаче няма да повлияе на плановете ни. През януари ще можем да регистрираме нови играчи, а дотогава разполагаме с достатъчно футболисти и можем да се борим на всички фронтове. Нищо страшно не е станало. Оставаме си ако не най-добрият, то един от най-добрите отбори в света", каза Енрике.