Бившият старши треньор на Барселона Луис Енрике е един от основните кандидати за нов старши треньор на Севиля, съобщава радио „Cadena SER“.

Ръководството на Севиля е в процес на намирането на нов наставник, след като Едуардо Берисо бе уволнен заради слаби резултати.

„Решението, което взехме бе много трудно и болезнено за всички нас. Едуардо е невероятен професионалист и ние му желаем всичко най-добро, най-вече да бъде здрав и да пребори рака. Ние обаче бяхме длъжни да вземем решение заради слабите резултати на отбора в последните мачове. Трябваше да поемем отговорност и да вземем решения, за да продължим развитието на нашия проект“, коментира президентът на Севиля Хосе Кастро.

„В контакт сме с няколко треньори, но няма нищо конкретно на този етап. Имаме различни варианти, с които водим разговори. В следващите дни ще трябва да вземем окончателно решение на кой вариант ще се спрем. Все още не сме се взели конкретно решение“, добави Кастро.

Според информацията, от Севиля са влезли в контакт с бившия треньор на Рубин Казан и Малага Хави Грасия, както и с Хоакин Капарос.

Севиля безскрупулно уволни Берисо дни след операцията му

Според радио „Севиля“, от клуба са водили начални преговори с Лоран Блан и с Луис Енрике.