Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че клубът ще се опита да продължи развитието си по начина заложен от Йохан Кройф. Той смята, че каталунците също така трябва да се опитат да подобрят стила на игра въведен от холандската футболна легенда.

„Футболът не е само крайният резултат, а основното е играта. Йохан Кройф е един от най-великите играчи за всички времена. Когато говорим за Кройф, говорим за футбола в най-големия си блясък“, коментира Енрике.

„Като треньор, той демонстрира един тотално различен поглед към играта, който го отличаваше от всички останали. Той промени футбола. Кройф направи модерния футбол да изглежда по този начин. Разбирането на Йохан за играта бе като спектакъл и не случайно успя да спечели толкова много трофеи“, добави треньорът на Барселона.

„Неговата загуба е за целия световен футбол. Ние ще се опитаме да продължим да копираме и усъвършенстваме неговите виждания за играта, начина на игра. Не е важен резултатът, а и играта, атакуващият футбол. Йохан е личност, която няма да забравим“, каза още Луис Енрике.