Старши треньорът на Барселона Луис Енрике сподели, че се надява постигнатият обрат над Атлетик Билбао за Купата на Краля да вдъхнови нова победна серия за неговия отбор.

Барса изоставаше с 1:2 след първия мач на "Сан Мамес", но с помощта на звездното трио Меси-Суарес-Неймар успя да победи с 3:1 в реванша и да продължи напред.

Не пак, а отново: Звездното трио прати Барса на четвъртфинал

"Впечатлен съм от нивото, демонстрирано от моите играчи по време на този двоен сблъсък. Бяхме по-добри", заяви Енрике след двубоя. "Контролирахме добре мача, те вкараха от единствената си възможност, но играчите ми знаеха как да бъдат спокойни, за да започнат отново."

"Феновете реагираха и ни подкрвпяха, когато имахме нужда от тяг, Сега трябва да продължим с победите, за да задържим увереността в нашата игра."

"Лео Меси бе решителен както обикновено и никой никога не е бил по-добър от него. Във всички аспекти на играта, независимо дали при статични положения или в игра, той усеща играта и намира най-доброто решение всеки път. Той дори прави съотборниците си по-добри", допълни Енрике.