Старши треньорът на Барселона Луис Енрике е оптимист, че отборът подобрява формата си с всеки изминал мач.

„Нашата цел е да сме първи в края на сезона. Ел Класико е само един мач от сезона. Той няма да определи шампиона. Не е важно да сме в най-добра форма за него. Важното е да надграждаме. Доволен съм, защото отборът подобрява формата си с всеки изминал мач. Радвам се, че Андрес Иниеста и Серхи Роберто се възстановиха и ще могат да се завърнат в игра“, сподели Енрике.

„Роберто е на 100% готов да се завърне в игра, иначе нямаше да попадне в групата за мача. Той е напълно готов да се завърне в игра“, добави треньорът на Барселона.

„Хетафе е един много силен съперник, който в момента е непредсказуем. Фран Ескриба може да промени всеки един отбор и го е доказвал с работата си. Той е отличен специалист. Аз очаквам един преобразен отбор на Хетафе. Не си правим никакви илюзии, че ще ни бъде лесно. Трябва да бъдем готови за истинска битка“, продължи наставникът на каталунците.

„Не се притеснявам от факта, че Мунир и Сандро нямат отбелязан гол толкова дълго време. Доволен съм от тяхното старание и работа не само в мачовете, но и в тренировките. Едно е да играеш без напрежение, а съвсем друго е да играеш под голямо напрежение. Смятам, че двамата подобрявам представянето си. Ще дойде моментът, когато ще започнат да вкарват повече голове“, каза още Луис Енрике.