Новият селекционер на Испания Луис Енрике разкри отношенията си с бившия треньор на Ла Роха Роберто Морено. Той направи това на пресконференцията, на която официално бе представен пред медиите. 
 
Енрике се върна на поста, след като напусна лятото заради болната си дъщеричка, която почина през септември. Преди пет месеца Морено, който му беше първи асистент, стана старши-треньор на испанския национален отбор, но след завръщането на Енрике, си тръгне без даде никакви обяснения.  
 
"Мое е решението Морено да не бъде в екипа ми. Имахме среща с него в дома ми на 12 септември, говорихме 30 минути. Тогава той ми обясни, че иска да е начело на Испания на Европейското първенство, след което щял да бъде готов отново да ми бъде асистент. Очаквах тези думи, защото виждах накъде отиват нещата. Но не мога да търпя такава липса на лоялност и затова му обясних, че повече не го искам в щаба си. Прекалената амбиция у един човек е слабост. Няма да съм доброто момче в този филм, но не съм и звяр", добави Енрике.