Луис Енрике бе представен официално като старши-треньор на Барселона. Енрике говори на нарочна пресконференция при голям журналистически интерес:

„Искам да благодаря на президента, на Субисарета, на ръководството за доверието, което ми беше оказано. За мен днес е специален ден. Днес се изпълва мечтата на всеки един треньор. Да бъда начело на Барселона е нещо, което не съм си помислял допреди няколко години, защото е нещо толкова прекрасно, че даже не искаш и да си го представяш. Още днес ще започнем да решаваме важни или по-маловажни въпроси за бъдещето на клуба през следващия сезон. Искам да слушам химна на Барса на „Камп Ноу“ и да му се възхищавам“, започна изказването си Луис Енрике.

„Първото нещо, което искам да видя, е новата Ла Масия. Как да се определя като треньор? Един футболен треньор преди всичко трябва да бъде лидер. Това се дефенира в различни аспекти. Освен технико-тактически, трябва да можеш да управляваш егото на много футболисти, да управляваш и владееш съблекалнята. Искам да бъда лидер и да бъда верен на принципите си.“

„Първото нещо, което си помислих, беше: „Майко мила, ще тренирам Барса!“ Това, което се случи на Барса през последния сезон, остава зад нас. А финала на сезона го преживях като всеки фен на Барса, страдайки, защото накрая не се получи“, заяви Луис Енрике при представянето си.