Испанският наставник Луис Енрике не е фен на двубоите без публика, след като първенствата постепенно започват да подновяват сезоните си пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус.

„Мачовете без фенове са по-тъжни от това да танцуваш със сестра си“, каза той в интервю за испанското баскетболно предаване Colgados del Aro. Миналият уикенд Бундеслигата стана първото водещо европейско първенство, което поднови кампанията си и на играчите им беше забранено да празнуват голове заедно, за да бъде ограничен рискът от инфекция, докато стадионите, традиционно препълнени със страстни фенове, бяха празни.

„Грозно е, наблюдавах мачовете от германското първенство. Може спокойно да чуеш обидите и губиш интимността от прекрасните моменти при отбелязване на гол“, добави бившият полузащитник и старши треньор на Барселона. Въпреки това, той призна, че завръщането на спорта по телевизионните екрани ще подейства утешително за милионите фенове по света, които прекарват по-голямата част от дните си в своите домове заради ограничителните мерки, наложени от правителствата, за овладяване разпространението на заразата.

„Трябва да разберем, че това е глобален бизнес, който генерира много приходи и въпреки че тази перспектива е далеч по-различна, когато има фенове по трибуните, тя може да ни помогне да преодолеем трудните мигове по време на карантината. Ако си фен на футбола или баскетбола, то тогава наблюдаването на двубой е винаги интересно“, завърши Енрике.