Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че футболистите печелят трофеите, а не системата на игра.

„Откакто Ла Коруня смени треньора си, за една седмица отборът спечели 5 точки за три мача. Мисля, че Пепе Мел се отразява много положително на отбора. Очаква ни много труден мач. Ние ще се борим с всички сили за трите точки“, коментира Енрике.

„Без никакво съмнение победата над ПСЖ ще ни се отрази положително. Остават ни още много мачове до края на сезона. Трябва да бъдем напълно концентрирани и да внимаваме. Очакват ни много тежки мачове“, добави треньорът на Барселона.

„Ще видим в какво физическо състояние са футболистите. Април със сигурност ще бъде изключително натоварен. Имаме девет мача за един месец. Съдийството няма да коментирам“, продължи наставникът на каталунците.

„Победата над ПСЖ ще ни стимулира всички. В това няма никакво съмнение. Отборът винаги е бил обединен. Ние имаме манталитета на шампиони. Не ме интересува какво е писано по повод нашата победа, нито ме интересува. Това не е моя работа.“

Звезда на Барса под въпрос за мача с Депортиво Ла Коруня

„За всяка една среща се подготвяме с еднаква интензивност. От всеки мач наградата е една – победа и три точки. Системата не печели мачовете. Футболистите печелят титлите. Винаги сме отворени при възможности за подобряването на състава с нови играчи. Неймар е един от най-добрите футболисти в света“, каза още Луис Енрике.