Треньорът на Барселона Луис Енрике беше настроен доста критично след изненадващото поражение с 1:2 от Алавес у дома в мач от 3-ия кръг на Примера дивисион.

Наставникът заложи на доста експериментален състав и остави на пейката две от големите си звезди – Луис Суарес и Лионел Меси. Така се отвори шанс за дебют пред Пако Алкасер, който води нападението редом до Неймар и Арда Туран. На вратата пък първи мач с екипа на „блаугранас“ записа и Алейш Видал.

В действителност каталунците бяха много далеч от обичайното си лице, което не е убегнало и на Енрике. „Стояхме много зле в защита. Това е нещо, което не е характерно за нас. През последните години сме показвали силна игра в отбрана. Освен това ни липсваше плавност и точност. Очевидно тимът игра без вдъхновение“, заяви наставникът.

„Не се позиционирахме добре и не използвахме пространствата както трябва през първото полувреме. Вторият гол на Алавес наистина ни нарани, защото бе демонстрация на слабостите ни в защита.“

„Според мен отборът заслужаваше да победи, но бих избрал и равенството. Въпреки това Барселона остава фаворит за трофея и ще опитаме бързо да си стъпим на краката. Мачовете не се печелят лесно. Всеки използва този състав за мерило, понеже Барса спечели всичко в последните сезони.“

Колкото до ротациите, Енрике даде ясно да се разбере кой командва треньора. „Аз съм треньора и взимам решенията. Ще приема този резултат. Всичко лошо се случва по моя вина, но отвън е много лесно да се критикува. През този сезон смятам да изградя колектив, който не се състои само от 11 футболисти. Алавес свърши страхотна работа, а ние имаме още доста да подобряваме. Този резултат ще бъде забравен“, добави Енрике.