В едно от новогодишните си интервюта селекционерът на Испания Луис Арагонес сподели, че 2007 е била успешна за националния отбор, а като основна причина за това специалистът изтъкна класирането на европейските финали в Австрия и Швейцария.

„В момента Испания сред най-силните отбори в света и ако всичко се развива по план знаем, че можем да победим всеки един съперник”, коментира Арагонес.

Той отново обърна внимание на необходимостта да бъде преодолян комплексът на четвъртфиналите: „Настана денят, в който ние трябва да преодолеем тази психоза. Трябва да вярваме във възможностите на треньора и в силата на футболистите. Трябва да проумеем, че ние сме достатъчно силни, за да играем на финала.”

Колкото до предварителната група, в която Испания се падна на Европейското (заедно с Швеция, Гърция и Русия), Арагонес заяви: „Не ми харесва тази група. Бих предпочел да играем с други отбори. Щях да съм доволен на по-силна група, защото мачовете ни след това щяха да са по-лесни. По-лесно се продължава напред след три мача, отколкото след един.”