Отборът на Селта стигна до истинска драматична победа с 4:3 над Уеска като гост в мач от 26-ия кръг на испанската Ла Лига. На полувремето резултатът беше 2:2, а победния гол падна в 76-ата минута. С тази победа тимът от Галисия се изкачи до осмата позиция, докато Уеска остава твърдо  последен.

Сблъсъкът ще се запомни с това, че продължи с 16 минути повече. В заключителните секунди на първата част се стигна до тежък сблъсък между нападателя на домакините Рафа Мир и вратаря на съперника Рубен Бланко. Наложи се стражът да получи лекарска помощ за по-дълъг период от време, но в крайна сметка той не успя да се върна в игра и беше заменен. Всичко това наложи 10 минути добавено време на тази част. Второто полувреме пък беше удължено с 6 минути.

Гостите откриха чрез Санти Мина още в петата минута, но в 16-ата домакините вече направи пълен обрат след попадения на Димитрис Сиовас (14-ата) и Рафа Мир (16-ата).

В 37-ата минута Нолито възстанови равенството преди почивката, в 52-ата Уго Майо изведе гостите напред за 2:3.

Давид Ферейро направи 3:3 в 74-ата, но само две минути по-късно Фран Белтран успя да отбележи победното попадение за крайното 3:4.

В 88-ата гостите удариха греда, но след това се прибраха в наказателното си поле и в оставащото време поне на три пъти се измъкнаха след опасни удари и разбърквания в даденото от съдията шестминутно продължение.