Истински трилър се разигра в добавеното време на двубоя от първия кръг на Примера дивисион между Атлетико Мадрид и новака Алавес. Двата тима завършиха при резултат 1:1 като и двата тима паднаха в петминутното продължение.

Първо във втората минута от добавеното време Кевин Гамейро изпълни точно отсъдената за Атлетико дузпа, а буквално в последната минута Алавес изравни чред Ману Гарсия.

Домакинът Атлетико положи доста усилия, но така и не успя да вкара на дебютанта Алавес до 90-ата минута, като и гредите помогнаха на гостите. В 36-ата Коке намери Кевин Гамейро, който обаче стреля над гредата.

Яник Караско пък нацели гредата в 43-ата минута, след като преодоля двама защитници и стреля опасно.

След почивката стражът на Алавес Фернандо Пачеко направи и невъзможното, за да спре удар на Диего Годин в 57-ата минута, а в 70-ата Фернандо Торес намери Годин непокрит, но той отново не успя да реализира.

Три по-късно самият Торес навлезе в наказателното поле, получи фантастично топката и стреля от близко разстояние, но отново гредата спаси Алавес.

В продължението дойде и най-инетресното. Във втората минута на добавеното време Виктор Лагуардия задържа съперник и последва дузпа за Атлетико, която Гамейро превърна в гол за 1:0, но в последната минута Ману Гарсия вкара изключителен гол след самостоятелна акция и от 2, метра изравни за крайното 1:1.