Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги говори пред медиите преди дербито на Мадрид срещу Атлетико в съботния ден (29 септември).

В състава на "белите" има две големи липса за двубоя - тези на левия бек Марсело и плеймейкъра Иско, които са контузени.

"В дербитата винаги има много емоционални елементи. Трябва да сме готови за нивото на този мач. Това е труден мач, тежък, в който трябва да се бориш за всеки сантиметър. Ще бъдем готови", сподели Лопетеги преди срещата.

"Във футбола всичко се случва много бързо. След провал, веднага имаш ново страхотно предизвикателство като това дерби. Не живеем с победите, така че не мисля да отдавам голямо значение и на загубите. Не живеем в тях, няма и да го правим", добави той.

"Срещу Севиля имахме лошо първо полувреме, но сега ще опитаме да представим по-добрата си версия на този отбор. Не мисля, че сме по-мотивирани в Шампионската лига спрямо лигата. И двете са приоритет. Лигата е дълга и трудна за всички, но мотивацията е на най-високо ниво", заключи наставникът на "белите".

Марсело аут за дербито с Атлетико, пропуска и още два мача