Звездата на Барселона Дани Алвеш може да продължи кариерата си в Англия. Интерес към бразилеца има от два от грандовете на Висшата лига - Манчестър Юнайтед и Ливърпул, пише вестник "Дейли Експрес". 

Десният флангови футболист е с договор до края на сезона и вече от ръководството на каталунския клуб обявиха, че няма да бъде подновен. Така от зимата той може да се договори с новия си тим като свободен агент и да подпише предварителен контракт. 

Според информациите от Англия, и двата гранда са готови да обвържат бразилеца с едногодишен договор. Преди да се присъедини към новия си клуб, Алвеш вече ще е на 32 години и ще се ориентира към може би последното голямо предизвикателство в кариерата си. 

Новият наставник на Барселона Луис Енрике има няколко готови опции на трансферния пазар за заместник на напускащия бразилец и е склонен да се раздели с него дори и през зимата, но едва ли някой ще плати пари за играч, който малко след това ще излезе безплатно. 

За напускане на играча се говореше още през лятото, но той се разбра с ръководството и остана на "Камп Ноу" и през тази кампания. Алвеш дойде от Севиля през 2008 г. за близо 38 млн. евро.