Любослав Пенев бе представен официално като старши треньор на филиала на Валенсия – Местая. Българинът заяви на пресконференцията, че целта му е да подготви така футболистите от дублиращия отбор, че те да бъдат готови играят в първия тим.

„По тази причина трябва да съм в непрекъсната връзка с колегата Марселино. Вчера се чухме, за да му дам играчите, които той иска“, каза Пенев.

Бившият нападател на „прилепите“ разкри, че още преди месеци е получил принципно предложение да поеме тима на Местая, но то е станало факт едва сега.

„Много малко чужденци могат да кажат, че тук се чувстват като у дома си. Въпреки че повече от половината играчи са напуснали, имаме времето да изградим добър отбор.“

Пенев, който досега никога не е работил като треньор в Испания, допусна възможността да премине един ден в клуб от Примера дивисион.

„Сега съм концентриран към работата, която ме очаква, но не изключвам някой ден да поема и отбор от елита. Въпреки че аз не бързам, малко по малко“, каза той.

Шефът на Академията на Валенсия Луис Висенте Матео благодари на Пенев за отговорното му поведение в дните, в които са обсъждали проекта: „Знаем, че ще изпълни поставените цели“, каза Матео.

Спортният директор на Валенсия Алесанко също присъства на пресконференцията, но не взе думата.