Любослав Пенев и воденият от него отбор на Валенсия Б се върнаха към победите след успех с 2:0 над Форментера в среща от 12-ия кръг на Сегунда Б, група 3. Валенсия Б вече има 17 точки, на 4 от 4-ата позиция, която се заема от Леида и дава право на участие в плейофи за влизане в по-горното ниво.

Около 800 души наблюдаваха мача и останаха доволни от представянето на тима на българския треньор. Жорди Санчес откри резултат в 37-ата минута, а щатният голмайстор на тима Рафа Мир оформи крайния резултат в 67-ата и вече има 12 попадения от началото на сезона. 18-годишният нападател Алекс Бланко, който беше привлечен в тима през лятото именно от Пенев, започва да играе все по-силно, отбелязва сайтът Супердепорте. Първата ситуация за гол в мача беше за Валенсия Местая в 20-ата минута, а Рафа Мир не успя да преодолее добре игралият вратар Маркос.

Но 17 минути по-късно Жорди Санчес откри резултата, а след този гол гостите от Балеарските острови трябваше да търсят вече гол и равенството. Рафа Мир и Алекс Бланко заиграха още по-добре след почивката и логично Рафа се разписа за 2:0 след комбинация на двамата с Марко Валеро./БТА