Звездата на Барселона Лионел Меси е отворен за предложения от Англия, след като попадна под ударите на властите в Испания, пише Daily Star.

Клубовете, които се спрягат като евентуални нови домове за каталунеца, са Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал.

28-годишният аржентинец има желание да се премести в Лондон, като първи вариант пред него е Арсенал, пише още изданието.

Ако футболистът напусне Барселона, най-вероятно би предпочел да продължи кариерата си на „Емирейтс“.

Лионел Меси обаче има сериозни изисквания за заплатата си. Нападателят иска заплата от 18 милиона на година без данъците. Това означава, че седмичното му възнаграждение ще е в размер на 600 хиляди паунда.

Престижна класация събра на едно Ибра, Роналдо и Меси

В момента аржентинецът печели по 14 милиона на сезон в Ла Лига, но има клауза в договора си за откупуване в размер на космическите 175 милиона паунда.

Лионел Меси е в Барселона от 2001 година и по-рано заяви, че иска да се пенсионира в каталунския клуб.

Лионел Меси тренира с дубъла

Последните неприятности, които споходиха звездата, свързани с разследванията за неизплатени данъци, накараха Меси да помисли за друга страна, в която да се изявява.

През миналия месец съдия постанови футболистът и неговият баща да се явят в съда по обвинения в данъчни измами. Прокурорите твърдят, че бащата е избегнал плащането на данъци върху доходите на сина си с помощта на офшорни фирми в периода 2007-2009 година.