Английската футболна легенда Гари Линекер заяви, че Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти за всички времена, но Лионел Меси е гений.

„Меси е един феномен. Най-добрият футболист, който съм виждал в моя живот. Той прави невероятни неща на терена, не само головете, които вкарва“, сподели Линекер в интервю пред радио „Кадена Сер“.

„Меси е много важен за Барселона. Когато той играе добре, Барселона е много по-силен отбор. По-силен от Реал Мадрид. В момента Реал не се представя добре. Роналдо се намира в лош момент от сезона, не вкарва голове, както преди. Барселона е фаворит, но в Ел Класико нищо не се знае“, добави английската легенда.

„Роналдо и Меси са двамата най-добри футболисти за всички времена. Меси обаче е най-добрият. Роналдо е един от най-добрите, но Меси е един гений“, продължи той.

„Хосеп Гуардиола е един маестро, един от най-големите треньори.“

„Английските отбори се намират в лош момент. Те не играха добре в евротурнирите.“

„Мисля, че Меси ще играе още дълги години в Барселона. Ще ми хареса той да заиграе в Премиършип, но го виждам още дълго време в Барселона“, каза още бившият футболист на каталунците.

„Жозе Моуриньо ми харесва. Той промени много английския футбол. Моуриньо е специална личност. Много голям треньор е“, завърши Гари Линекер.