Борещият се за оцеляване в Примера дивисион Леванте взе изключително важни три точки в борбата си за оцеляване. И те дойдоха в гостуването на Хетафе, който дори таеше надежди за място в Европа. 

Коке отбеляза единственото попадение десет минути преди края, а малко след това Хорхе Руис Охеда беше изгонен от състава от Валенсия, но той успя да удържи трите точки. 

Още в 11-та минута Хетафе тресна гредата чрез Хорхе Молина, а няколко минути по-късно отново той сътвори страшен пропуск. В крайна сметка домакините бяха отборът, който създаваше опасностите, но ги пилееше с лека ръка. 

Отново Молина изпусна невероятна възможност в 57-та минута, когато изстрелът му беше спасен от вратаря и постепенно мачът навлезе в русло, което го тласкаше към нулевото равенство. 

И сякаш от нищото Леванте реализира попадението си. В 80-та минута Коке с глава от вратарското поле реализира и хвърли в екстаз малката гостуваща агитка, дошла в предградията на Мадрид. 

Само четири минути след това Охеда беше изгонен с директен червен картон, но в крайна сметка Леванте удържа победата и вече е с четири точки над опасната зона и има актив от 24 точки. Хетафе остава 11-и с 36 точки.