Тимът на Леванте записа много важна победа в борбата си за оцеляване в Примера дивисион. В мач от 29-ия кръг на испанския шампионат „жабите“ се наложиха с 2:1 над Ейбар и все повече вярват в спасението си.

Леванте вече има седем точки преднина пред Лас Палмас, който се намира в зоната на изпадащите.

Домакините поведоха в резултата след 25 минути игра. След атака отдясно и центриране на Моралеш в наказателното поле, Марти Роджър успя да засече топката с акробатичен удар.

В 63-ата минута гостите от Ейбар изравниха чрез Шарлес, който се оказа най-съобразителен в пеналта след разиграване от корнер. Радостта на футболистите на Ейбар трая обаче точно една минута.

Още в следващата атака на Леванте, бранител на гостите направи фрапантна грешка и подари топката на Емануел Боатенг, който напредна, финтира вратаря и на празна врата отбеляза за 2:1.

В продължението на срещата Педро Леон пропусна фантастичен шанс да изравни резултата, но вместо да намери опразнената врата, стреля в тялото на бранител на Леванте.

След този успех Леванте събра актив от 27 точки и заема място точно над чертата. Ейбар е в горната половина на таблицата с 29 пункта.