Отборът на Леванте надви с 2:0 Леганес в мача от 10-ия кръг на Ла Лига и се изкачи до седмото място във временното класиране.

Леванте натрупа актив от 16 точки, като още в неделя, може да слезе по-надолу в подреждането, тъй като осмият Реал Мадрид още не е изиграл двубоя си от кръга срещу Барселона.

Леганес е 18-ти с 8 пункта.

Леванте поведе още след 14 минути игра. Хосе Кампаня комбинира с Марти Рохер, който с фронтален изстрел по земя направи 1:0.  

До края на първата част домакините направиха още една добра атака, при която обаче изстрел на Хасон мина на косъм встрани от вратата.

В последната минута на редовното време на двубоя Рубен Рочина оформи успеха с 2:0. Той овладя една отскочила топка в пеналта, като с изстрел леко под диагонал увеличи преднината на своя състав.

Междувременно в друг мач от кръга Селта Виго победи с 4:0 Ейбар след хеттрик на Яго Аспаси и едно попадение на Мендес.

Яго Аспас откри головата сметка Виго, след като стигна до една топка и с чудесен прехвърлящ удар направи 1:0 в петата минута.

В 36-ата минута  същият играч покачи на 2:0. Той стреля от дистанция, а точният му мерник сработи и топката влетя в левия ъгъл.

След почивката Мендес получи някъде на границата на наказателното поле, като насочи мощен изстрел за класиката – 3:0.

Десетина минути преди края на Ейбар можеше да отбелелжи, ала изстрел на Рубен Пеня бе превъзходно париран от Серхио Алварес.

Две минути след това домакините нанесоха и четвърти удар по съперника си. Грешка в отбраната на гостите позволи на Яго Аспас да оформи хеттрика си.

Селта е деветото място с 13 точки, а Ейбар е 15-ти с 11.