Леванте се наложи с класическото 3:0 при домакинството си на Реал Сосиедад от петия кръг на Примера дивисион. По този начин баските претърпяха второ поредно поражение, с което развалиха доброто впечатление, което оставиха в началото на сезона, който започнаха с три победи в испанското първенство.

Реал Сосиедад създаде първата опасност в мача и в 15-та минута Асиер Ияраменди центрира в наказателното поле на Леванте, където Диего Йоренте стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Минута по-късно Леванте организира много опасна атака. Барди и Моралес комбинираха, след което топката попадна в Тоньо, който стреля опасно, но Херонимо Руи спаси.

Реал Сосиедад пропусна нова отлична възможност в 24-та минута, когато Ияраменди центрира в наказателното поле на Леванте, където Елустондо бе оставен непокрит и стреля с глава, но неточно в аут.

Херонимо Руи направи блестящо спасяване в 33-та минута, когато отрази удара на Джейсън.

Леванте поведе в 45-та минута с рядко красив гол дело на Чема. Моралес центрира, след което Чема с удар от въздуха от границата на наказателното поле на Реал Сосиедад разстреля Руи, като изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата му.

Леванте пропусна невероятна възможност да удвои своята преднина в 53-та минута, когато Кампаня остана сам срещу Руи, но вратарят успя да спаси удара му.

Субелдия се опита да изненада Раул Фернандес с далечен удар в 63-та минута, но вратарят на Леванте внимаваше и успя да избие топката в корнер.

Съдията Хил Мансано свири дузпа за Леванте в 74-та минута за нарушение на Одриосола срещу Моралес. Наказателният удар бе изпълнен в 75-та минута от Моралес, който вкара топката във вратата на Руи, въпреки че стражът хвана ъгъла.

Реал Сосиедад завърши мача с човек по-малко, след като Диего Йоренте бе изгонен за втори жълт картон в 87-та минута, след като той извърши нарушение срещу Алегрия на границата на наказателното поле на гостите.

Леванте успя да отбележи трети гол, след като Барди успя от прекия свободен удар да вкара топката в горния десен ъгъл на Херонимо Руи в 89-та минута.

След този успех Леванте измести Реал Сосиедад от петото място, като двата отбора имат по 9 точки. Баските останаха на шеста позиция във временното класиране.