Отборът на Леванте постигна ценна победа с 2:1 при гостуването на последния в класирането в Ла Лига Леганес в двубой от 8-мия кръг. 

Домакините от Леганес започнаха двубоя по-силно, като в първите 30 минути с големи пропуски се отчетоха нападатели Йосеф ел Несери и Оскар. В 43-та минути пък отново Оскар беше изведен само срещу стража на Леванте, но не успя да уцели очертанията на вратата. 

В самия край на първата част гостите нанесоха изненадващо решителен удар. Димитрис Сиовас от състава на Леганес действа необмислено в собственото си наказателно поле, извършвайки нарущение, след което съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Марти Роджър, който не сбърка за 1:0. 

В началото на втората част дойде и втори тежък удар по амбициите на закъсалия отбор на Леганес. Хосе Кампаня получи шанс да стреля от около 20-тина метра вдясно от вратата на домакините. Той насочи силен удар в близкия ъгъл на стража Хуан Сориано, който не успя да реагира достатъчно добре, за да може преднината да бъде удвоен на 2:0.

В самият край на срещата "кръставичарите" все пак стигнаха до почетно попадение. Мартин Братуейт беше изведен зад гърба на защитата на гостите и с майсторски удар успя да прехвърли вратаря Айтор, за да намали резултата на 2:1. Самият Братуейт можеше да е герой за своя тим само 4 минути по-късно, но пропусна решителна дузпа. 

По този начин съставът на Леганес продължава да е закотвен на последното 20-то място в Ла Лига с актив от едва 2 точки от 8 мача. Леванте пък заема 9-то място с 11 пункта от изиграните досега мачове.