Сериозен удар по шампионските си амбиции претърпя лидерът в Испания Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" допуснаха малко очаквана загуба като гости на Леванте.

Момчетата на Диего Симеоне паднаха с 0:2. Те ще останат на върха до следващия уикенд, каквото и да стане в мачовете на Реал Мадрид, но вече нямат право на грешка до края.

Нещастен автогол на Филипе Луиш и попадение в средата на втората част на Давид Барал донесоха успеха за тима от Валенсия, който не играе за нищо друго, освен за честта си.

Мачът започна по най-лошия възможен начин за гостите от Мадрид. Още в 7-ата минута Филипе Луиш прати топката в собствената си мрежа след един корнер, като тя се отби в гърдите му.

"Дюшекчиите" се хвърлиха веднага да изравняват, но заредиха пропуск след пропуск. Раул Гарсия не беше точен в 13-ата минута, а после на два пъти Диего Коща беше спрян в изгодни ситуации от спорни засади.

Големите претенции на гостите бяха в 35-ата минута, когато Момо Сисоко заби удар в лицето на Коща, но реферът не видя ситуацията и спести червения картон на малиеца.

Общо взето преди почивката Леванте нямаше много шансове, но се оттегли с един гол преднина. Атлетико пък имаше доста възможности, но вратарят Кейлър Навас се справи с всичко.

След почивката натискът на "дюшекчиите" стана още по-силен, но пропуските продължиха да се редуват. Диего Коща, Диего, Филипе Луиш, Арда Туран и Коке не бяха точни при шансовете на мадридчани.

И в 69-ата минута се оправда максимата, че като не вкараш, ще получиш гол. Тогава Давид Барал засече центриране на Виктор Касадесус и направи 2:0, обливайки с леден душ гостите.

След това Адриан тресна греда, а Тиаго Мендеш пропиля последния шанс за Атлетико в 87-ата минута, като ударът му излезе с малко в аут.

Така този резултат се запази до края, като след мача Атлетико остава на върха с 88 точки, с три повече от втория Барселона и на шест пред Реал Мадрид. "Белите" обаче имат мач тази вечер и в сряда срещу Валядолид.