Отборът на Леванте победи Селта Виго за първа победа от три мача насам в Ла Лига. В срещата от 24-ия кръг „гранотас“ надвиха с 4:1 и така грабнаха трите точки.

Попаденията за успяха бяха дело на Хосе Моралес, който бе точен на два пъти, Коке и Борха Майорал. За домакините почетният гол отбеляза Браис Мендес от дузпа.

С успеха Леванте вече натрупа актив от 30 на 11-ото място, докато Виго е 16-ти с 24.  

Леванте взе аванс в 20-ата минута. Рокина пусна много хубаво извеждащо подаване към Хосе Моралес, който  остана очи в очи в вратарят и направи 1:0.

В последствие двата състава направиха по една обещаваща атака, но не последва нова промяна в резултата. Първо Моусес Симон засече хубаво центриране в пеналта, но недостатъчно силно и така стражът спаси. След това Уго Майо бе оставен непокрит и стреля от движение, но Абарискета реагира мигновено и отрази.

 Гостите реализираха и втори гол в 40-ата минута. След центриране от корнер отдясно по атаката на Рокина, Коке успя да засече и направи 2:0.

След почивката Селта остана с човек по-малко. Риад Будебу влезе много грубо в краката на съперник в 49-ата минута, а реферът вдигна директен червен картон.  

В 62-ата минута Хосе Моралес наниза втория си гол в мача и оформи класическа преднина. Той бе добре изведен от Борха Майорал и така направи 3:0.

Дузпа бе отсъден в полза на Селта в заключителните минути на мача. След като играч на домакините нахлу отляво, Робер понечи да го блокира. Получи се контакт помежду им, а футболистът на Виго падна. Реферът видя непозволена игра и посочи бялата точка. Брийс Мендес се нае с изпълнението и вкара в долния ляв ъгъл за 1:3.

В 89-ата минута Борха Майорал получи подаване в пеналта и оформи крайното 4:1.

В следващия кръг Селта Виго гостува на Алавес, а Леванте е домакин на Реал Мадрид.