Леванте спечели дербито в зоната на изпадащите в Примера дивисион. Съставът от Валенсия се наложи с 2:1 над Гранада в последен мач от 24-я кръг, и е само на точка от отборите над чертата.

Леванте изоставаше чак до 88-та минута, като доиграваше мача с 10 души, срещу девет от Гранада, и сътвори обрата за пет минути.

Юсеф Ел Араби откри резултата в 13-та минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Виктор Камараса. С това попадение Гранада води почти до самия край на двубоя.

В 72-та минута обаче, гостите останаха с 10 души, след червен картон на Адриан Колунга. Седем минути по-късно Иван Рамис и Ал Араби се спречкаха на терена, и съответно и двамата също бяха изгонени.

Така Леванте доигра срещата с 10 футболисти, а Гранада - с девет.

В 88-та минута, численото превъзходство на Леванте даде резултат, и Виктор Камараса изравни от воле. В третата минута от добавеното време, Давид Барал се превърна в герой за домакините, като се възползва от подаване в пеналта и отбеляза победното попадение.

Време за реакция не остана, и така Гранада, след като води 88 минути, но остана с девет души, си тръгна с празни ръце от Градския стадион във Валенсия.