В мач от 1-я кръг на Примера дивисион на своя стадион „Местая” Валенсия победи с класическото 3:0 Майорка и започна сезона с летящ старт.

Мачът започна лошо за старши треньора на домакините Унай Емери, който още в 20-та минута бе принуден да замени контузилия се Рубен Бараха, а на негово място в игра се появи Мануел Фернандес.

В 24-та минута бе първото изгодно положение пред нападателя на „прилепите” Давид Вия, но ударът му излезе в аут.

Валенсия поведе в 34-та минута, когато Давид Силва подаде на Пабло Ернандес, който веднага намери Давид Вия и той с глава прати топката в мрежата на Моя за 1:0.

Три минути по-късно Вия отправи страхотен удар по посока вратата на Майорка, но Моя успя да се намеси и изби първоначално топката, която попадна в Мата и той при добавката не сбърка и удвои преднината на „прилепите”.

В 59-та минута Морети подаде на Вия, който веднага стреля, но топката излезе в аут.

Девет минути по-късно Вия подаде на Фернандес, който се опита да изведе Ангуло в изгодна позиция, но Рамис се намеси и предотврати трети гол в мрежата на Майорка.

В 77-та минута Вия подаде на Висенте, който стреля опасно, но Моя се намеси и улови топката.

Три минути по-късно гостите имаха възможност да отбележат почетното си попадение в срещата, но Адурис се забави и топката му бе отнета.

В ответната атака в 81-та минута Ангуло намери с хубав пас Висенте, който не остави никакви шансове за вратаря на Майорка Моя и оформи крайния резултат в срещата.

В последните секунди на мача Адурис имаше възможност да вкара гол за Майорка, но Ренан се намеси много добре и предотврати гол в собствената си врата.