Звездата на Барселона Лионел Меси ще се появи с нов чифт футболни обувки адидас – F 50 адизеро за мача довечера срещу Реал Мадрид.

Аржентинският ас носеше същия модел, но в златист цвят, след като получи Златната топка на ФИФА по-рано този месец. За първия четвъртфинален мач с „белия балет“ за Купата на Краля Меси ще сложи обувки в синьо и червено.

Новият дизайн е създаден специално за южноамериканеца. Случаят е още по-специален и от факта, че това ще е мач номер 300 за Меси с екипа на Барселона.

Обувките F 50 са признати за иновативни и водещи на пазара, като са изключително леки – тежат само 165 грама. Те също така са оборудвани с технологията miCoach – с която може да се проследи колко е избягал дадения играч за определен период от време, максималната скорост, която е развил, броя спринтове, които е направил, и други статистики.

Меси няма да е единственият футболист на „Бернабеу“ довечера, който ще носи модела F50. С такъв ще са още Карим Бензема и Фабио Коентрао, но дизайните ще са различни.