Нападателят на Барселона Лионел Меси ще пропусне голямото дерби на испанския футбол срещу Реал Мадрид следващия уикенд. Аржентинецът получи контузия при победата над Валенсия снощи с 3:0 и няма да се възстанови за големия сблъсък на "Ноу Камп" следващата неделя.

Меси изработи и двата гола, отбелязани от Самуел Ето'о през първото полувреме, но в 42-а минута усети болки в бедрото, спря се на едно място и падна на земята. Малко след това младокът бе заменен от Джовани Дос Сантос.

Доктор Рикард Пруна отбеляза лаконично: „Забелязах разкъсване” още докато преглеждаше играча на терена и се оказа прав: Меси има четири сантиметрово разкъсване на феморалния мускул на левия си крак. Това ще го извади от състава на Барса поне един месец.

"Това е най-лошото, което можеше да се случи на Барселона. Меси е във форма и може да реши всеки мач. Надяваме се, че ще се възстанови колкото се може по-скоро", коментира спортният директор на Барселона Чики Бегиристайн.

"Лоша новина и за него, и за отбора", добави старши треньорът Франк Рийкард.

20-годишният Меси е водещ реализатор на Барселона в първенството този сезон с осем гола.

За Лео Меси мускулните проблеми не са нещо ново и непознато. Той пропусна края на сезон 2005/06, както и финала на Шампионската лига тогава, заради подобен проблем в десния крак.