Бившият треньор на Реал Мадрид Лео Беенхакер държи рекорда за най-много последователни мачове без загуба в историята на испанския футбол – 34. Това негово постижение датира от периода 1988-89 година.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике може да изравни рекорда в неделя, когато каталунците посрещат Севиля в мача от 26-ия кръг на Примера дивисион. Любопитен факт е, че именно андалусийският отбор нанесе последната загуба на „блаугранас“ на 3 октовмри 2015 година.

„Всички знаят, че имам бяло сърце, но аз уважавам много Барселона и Луис Енрике. Той заслужава да подобри този мой рекорд. Енрике върши по чудесен начин своята работа. Не говоря само за воденето на мачовете, а и за начина, по който промени играта на Барселона. Той заслужава да подобри моето постижение от поредни мачове без поражение“, коментира Беенхакер в интервю за радио „COPE“.

„Луис Енрике беше един темпераментен играч, който имаше лидерски качества. Можеше да играе много добре с глава“, добави холандецът.

„Енрике направи така, че всички футболисти да бъдат подчинени на отбора и да играят за Барселона. Всички ставаме много емоционални и еуфорични от изявите на терена на Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Тримата са феноменални футболисти, които в същото време са много дисциплинирани. За мен обаче в основата на Барселона стои Андрес Иниеста. Той е диригентът на терена“, каза още Лео Беенхакер.