Жерко Леко, футболистът на Динамо Загреб, който прикова вниманието на всички испански медии към себе си след грубото влизане в крака на футболиста на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, заяви, че съжалява за нелепата ситуация, но добави, че Роналдо е редовно щаден от испанските рефери.

- Г-н Леко, знаете,че сте изключително популярен в Испания?

- Сериозно, защо?

- Заради грубото нарушение, което извършихте срещу Кристиано Роналдо в Загреб. Не мислете ли, че нарушението Ви беше за червен картон?

- (Смее се) Кристиано е футболист, който винаги е бил пазен от арбитрите. И при най-малкия допир с някого той пада на терена. Топката бе спорна, борех се нея, но се случи това, а и той малко преигра. Учуден съм, че съдиите в Испания толкова го защитават. Арбитърът на почивката ми каза, че е видял много добре ситуацията и е разбрал, че е имало известно преиграване от страна на Кристиано, за да ми изкара картон.

- Бихте ли направили друго такова влизане?

- Моля Ви, не искам хората да си мислят, че съм груб футболист, чиято единствена цел е да контузи противника. Това е футбол, аз просто се опитвам да защитавам интересите на моя отбор. Реал Мадрид имат най-добрите играчи и за отбори като нас, единственият шанс да вземем нещо от тях е някой от титулярите им да отсъства, но това не означава, че целта ни е да контузим някого.

- Бихте ли искали да кажете всичко това на самия Кристиано?

- Естествено, че бих му обясним, че в постъпката ми не е имало умисъл.

- Мислите ли, че Динамо Загреб може да вземе нещо от Реал на Бернабеу?

- Ние сме много млад отбор, докато те разполагат с много опитни играчи. Не знам какво ще случи, но се надяваме да направим нещо значимо. Те се нуждаят от много малко, за да се класират, така че предполагаме, че голяма част от титулярите ще липсват. Ние идваме да играем футбол, надяваме се отбележим първи гол в Шампионската лига.

- Харесва ли Ви стила на Моуриньо?

- Харесвам го и като треньор, и като човек.

- Специален ли ще е мача за Вас, все пак ще е на Бернабеу?

- Вече съм играл на Бернабеу, преди 6 години с Динамо Киев. Всичко беше нормално.