Датата 24 юни 1987-а година е с особена стойност в живота на Лионел Меси и на цялото негово семейство. От този ден започва пътят на талантливия футболист, за да се стигне до днес, когато аржентинецът е четирикратен носител на Златната топка и притежава още куп колективни и индивидуални отличия.

За историята около раждането на лидера на Барселона разказва лично лекарят, който е изродил техничаря - Норберто Одето. Той се върна години назад, като сподели: „На 24 юни 1987-а година Лионел бе готов да се роди. Родителите му се обадиха и казаха, че контракциите за започнали. Казах им да идват веднага. Беше някъде шест без нещо сутринта, когато вкарахме Селиа, майката на Меси, в родилната зала в болницата в Росарио. Това бе трето дете за Селия, която бе на 30 години, и нейния съпруг Хорхе“, започна акушер-гинекологът.

„Помня, че Селиа бе много смела жена. Никога не показа страх. Тя се чувстваше спокойна и сигурна“, каза още специалистът.

„Меси се роди 3 килограма и половина, като бе висок 47 сантиметра. Майка му и баща му плачеха от радост. След като му се порадваха, трябваше да го изпратя на рутинни тестове“, допълни медикът.

„Помня Меси много добре, когато заигра в Нюелс Олд Бойс. Беше изключително даровит“, каза още лекарят.

Архивни кадри от детството на Меси може да видите ТУК!