Легендарният футболист на Реал Мадрид Мигел Гонсалес-Мичел официално преподписа с отбора на Хетафе и ще го води през следващите две години.

Мичел пое отбора в края на април месец, пет кръга преди края на сезона в Примера Дивисион, но успя да спаси Хетафе, въпреки че отборът се намираше заплашително близо до зоната на изпадащите.

В крайна сметка Хетафе оцеля в Примера Дивисион благодарение на по-добрите показатели в преките двубои с Бетис, който за сметка на това през следващия сезон ще играе в Сегунда Дивисион.

Президентът на Хетафе Анхел Торес заяви, че е останал доволен от работата на Мичел и затова той ще продължи да води отбора.

„Това бе един много труден за нас сезон, но успяхме да се спасим. Доволен съм от работата на Мичел, който успя в последните пет кръга да направи, така че отборът да играе и през следващия сезон в испанския елит. Не смятаме да променя политиката и ще разчитаме отново на млади играчи, но ще се опитаме този път да задържим, тези които са желани от други отбори, тъй като те са важни за нас”, каза босът на Хетафе Анхел Торес.