Отборът на Леганес надви с 2:1 Виляреал в двубой от 27-ия кръг на Ла Лига. Домакините откриха резултата в началото на срещата, но последваха две попадения на Оскар през втората част, които оформиха крайния резултат. 

Резултатът бе открит още в 5-ата минута от Жерард Морено, който връхлетя върху висок пас от Санти Касорла и с лекота преодоля вратаря с глава отблизо, намирайки средата на мрежата. 

В 18-ата минута Иван Куеяр отказа Алберто Морено, чийто опит нямаше достатъчно сила, че да влезе във вратата на Леганес. 

Две минути по-късно Гуидо Карийо овладя хитър пас в наказателното поле, но опитът му разтресе гредата. 

До края на срещата гостите продължиха да търсят изравнително попадение, но Роберто Росалес и Пако Пако не успяха да реализират. 

Така чаканият гол дойде в началото на втората част, когато Оскар си освободи пространство на ръба на наказателното поле и дръпна спусъка с точен удар в горния десен ъгъл. 

В 68-ата минута Роджър Асале се свлече на терена след съприкосновение с противников играч, но съдията подмина ситуацията. След преглед с ВАР обаче отсъди дузпа за Леганес, с чието изпълнение се нагърби голмайсторът на първото попадение - Оскар. Той спечели битката на воля и изпрати неспасяемо топката в долния десен ъгъл, покрай Серхио Асеньо.

Малко след това гостите отбелязаха и трето попадение, което обаче бе отменено заради засада. Това бе и последната опасна ситуация в срещата, която приключи при резултат 2:1 за Леганес. 

Така отборът спечели ценни 3 точки в битката за оцеляване, но засега остава на предпоследната 19-а позиция с 23 пункта. Виляреал, от своя страна, е 8-и с 38 точки.