Леганес постигна изненадваща победа с 2:0 при гостуването на Хетафе от 29-ия кръг на Ла Лига. По този начин Хетафе претърпя тежък удар по амбициите си за класиране в топ 4 и участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Първата възможност в мача се откри пред Хетафе в 15-та минута, когато Хорхе Молина отправи удар, но топката прелетя над напречната греда и излезе в аут.

Неманя Максимович игра с ръка в наказателното поле на Хетафе и съдията Пабло Фуертес свири дузпа за Леганес.

Гуидо Карийо изпълни наказателния удар, но изпрати топката в центъра на вратата, а това бе очаквано от Давид Сория, който спаси.

Вратарят на Леганес Иван Куеяр направи страхотно спасяване в 36-та минута, когато отрази удара на Мауро Арамбари.

Леганес поведе в резултата в 50-та минута. Джонатан Силва центрира в наказателното поле на Хетафе, където Микаел Сантос засече топката с глава и я вкара във вратата на Сория.

Хетафе пропусна да изравни резултата в 77-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Леганес, Анхел стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Леганес.

Леганес успя да удвои своята преднина в 83-та минута, когато Хуанфран Морено направи страхотен пробив, навлезе в наказателното поле на Хетафе и прати топката във вратата на Сория.

Хетафе остава на четвърто място в класирането с 46 точки, но може да бъде изместен от позицията след изиграването на останалите мачове от кръга. Леганес е единадесети с 36 точки.