Отборът на Леганес постигна втора поредна победа в Ла Лига, след като в 14-ия кръг на испанското първенство спечели с 4:1 навън срещу Валядолид.

Гостите откриха резултата още в 11-ата минута, когато Оскар Арнаис центрира от ъглов удар отляво по атаката, а гръцкият бранител Димитриос Сиовас изскочи при близката греда и успя да прехвърли вратаря с изстрела си с глава – 1:0.

В самия край на първото полувреме Леганес удвои аванса си. Три минути преди почивката отново след статично положение пред вратата на Валядолид настана истинска суматоха, като бяха отправени няколко поредни изстрели. Оскар Арнаис беше поредният който опита късмета си с шут от 10-ина метра, който вратарят отрази. Футболистът на Леганес обаче получи втори шанс и отправи успешна добавка с плонж.

Валядолид известно време помечта за завръщане в мача, след като в 50-ата минута Тони направи успешна добавка на отскочилата от гредата топка за 1:2. Само четвърт час по-късно обаче Леганес възстанови аванса си от 2 гола след безобразна грешка на вратаря Жорди Масип, който не успя да укроти пас към себе си, а Гуидо Карийо притича и отбеляза за 3:1.

Четвърт час преди края Карийо окончателно подпечата успеха за Леганес.

По този начин „краставичарите” се изкачиха до 15-а позиция с 16 точки, на една зад 14-ия Валядолид. Първи под чертата е отборът на Атлетик Билбао с едва 11 точки (и гостуващ на Леванте в своя мач от кръга, който ще се играе в понеделник).