Леганес спечели с 2:0 на терена на Лас Палмас в среща от шестия кръг на испанското футболно първенство. С успеха момчетата на Асиер Гаритано се изкачиха на пето място във временното класиране с актив от 10 точки, като са само на точка зад шампиона Реал Мадрид. Лидер е Барселона с пълен актив от 18 точки, следван от Атлетико Мадрид с 14 и Севиля с 13.

Домакините от Лас Палмас имаха сериозно превъзходство във владеенeто на топката, а след малко повече от половин час Джонатан Кайери беше близо до откриване на резултата, но вратарят на гостите Пичу Куеяр спаси.

Две минути след почивката Клаудио Бовю откри резултата за Леганес, след като засече отблизо добро подаване по тревата от ляво на Александър Шимановски.

Опитите на домакините да стигнат до изравняване не донесоха успеха, а в шестата минута на добавеното време Шимановски отново се измъкна от ляво и с прецизен пас намери непокрития Хавиер Ерасо, който от пет метра не пропусна.

Селта разгроми Ейбар с 4:0 като гост и нанесе втора поредна тежка загуба на съперника, който в предишния кръг във вторник падна с 1:6 от Барселона на "Камп Ноу".

Датският атакуващ халф Пионе Систо записа три асистенции при попаденията на Густаво Кабрал, Серхи Гомес и Пабло Ернандес, с които тимът от Виго взе класически аванс още след 39 минути игра.

Друг датчанин Даниел Вас оформи успеха в 72-ата минута и гарантира първата победа на Селта като гост през сезона.