Отборът на Леганес победи с 3:2 Селта Виго в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. В 15-ата минута Оскар откри за домакините след впечатляващо изпълнение от свободен удар. Ново красиво попадение на Оскар удвои аванса на Леганес в края на първата част. В 55-ата минута, след гол на Кевин Родригес резултатът вече бе 3:0. В 64-ата минута Нестор Араухо върна едно попадение за гостите. Гостите изиграха последните 20 минути от двубоя с човек по-малко, след като Габриел Фернандес получи втори жълт картон и бе принуден да напусне терена преждевременно. В края на срещата Яго Аспас оформи крайното 3:2. 

Началото на срещата бе агресивно, като още в 12-ата минута Чидози Ауазием имаше шанс да открие резултата, но не успя да се възползва от отбта топка и ударът му с глава попадна право в дясната греда. 

Само няколко минути по-късно Оскар изведе домакините напред, отбелязвайки неверояно техничен гол от свободен удар. 

Четири минути по-късно Леганес вече можеше да води с два гола, но Рубен Бланко се намеси решително и опази вратата си от ново попадение. 

В края на първата част стражът все пак бе безсилен и отново Оскар прониза мрежата му с фамозен удар от дистанция, с който изненада вратаря. 

В началото на втората част Кевин Родригес направи резултата класически, след като си освободи пространство на ръба на наказателното поле и изпрати топката право в долния десен ъгъл на вратата. 

В 64-ата минута Нестор Араухо отбеляза почетно попадение за своите, достигайки до топката в наказателното поле и отправяйки страхотен удар с глава.

В 70-ата минута Габриел Фернандес извърши грубо нарушение, за което получи второ официално предупреждение и се прибра в съблекалните по-рано. 

В последните минути Яго Аспас извърши невероятен индивидуален рейд, който завърши с попадение във вратата на Иван Куеяр, който просто нямаше как да противодейства на мощния удар. 

Именно Аспас можеше да донесе точката за своя отбор, но стражът на Леганес се справи отлично и предотврати късно попадение. 

Така Леганес се отлепи от дъното на класирането и вече е на предпоследна позиция със своите 9 точки. Селта Виго пък е само едно място над своя съперник, но с цели 4 точки повече.