Отборът от Канарските острови успя да дръпне в резултата само след 10 минути игра. Кастеяно проби отляво и опита наглед отчаяно центриране, което защитата и вратарят Андрес Фернандес не разчетоха добре. Това позволи на Кевин-Прис Боатенг да изпревари стража и от границата на вратарското поле с глава опъна мрежата на Виляреал – 1:0.

Ситуацията за гостите стана още по-тежка в 19-ата минута, когато централният защитник Виктор Руис получи съвсем заслужен директен червен картон. Испанецът позволи на Боатенг да получи топката и да го подмине, което не му остави голям избор, освен да свали ганаеца с две ръце пред наказателното поле.

Въпреки че „жълтата подводница“ остана в числено намален състав, отборът можеше да изравни в 22-ата минута. Никола Сансоне остана очи в очи с вратаря Крус Раул. Макар дистанцията да бе само няколко метра, стражът на домакините намери начин да отвърне със страхотно спасяване.

Три минути по-късно Андрес Фернандес отрази по чудесен начин пряк свободен изстрел на Маурисио Лемос. Геройствата на вратаря на Виляреал не спряха дотук – в 31-ата той отчая Матео Гарсия, който отправи много прецизен шут в долния десен ъгъл, а в 38-ата вратарят се справи и с шута на Висенте Гомес от близка дистанция.

Второто полувреме отново мина под диктовката на Виляреал, като в 57-ата и голмайсторът Боатенг бе отказан от Фернандес. Две минути по-късно Сансоне пак изпусна от чиста позиция, като буквално от упор не можа да преодолее Крус Раул.

Последният шанс за гостите да измъкнат нещо от мача дойде в 80-ата минута, когато Марио Гаспар нанесе опасен изстрел с глава, който за негово съжаление не намери целта.

Загубата е втора за Виляреал в последните им 5 мача, което остава тимът на 5-о място с 48 точки, колкото има и 6-ият Реал Сосиедад. Четвъртият Атлетико Мадрид потенциално може да увеличи аванса си пред „жълтата подводница“ на 7 точки, ако надиграе Севиля този кръг.

Лас Палмас от своя страна заема 11-о място с 35 точки.