Отборът на Лас Палмас спечели важни три точки в дербито на опашкарите от 22-ия кръг на Ла Лига. Отборът от Гран Канария се наложи с 1:0, а победният гол бе реализиран в 90-ата минута и бе дело на Ален Халилович.

Така Лас Палмас записа пета победа от началото на сезона и със 17 точки, отборът е на 19-о място. Малага е на дъното с 13 пункта.

Всичко по-интересно през първото полувреме се случи в заключителните му минути. В 42-ата Роберто Хименес изпъкна с брилянтно спасяване. Стражът показа класа, след като Мичел стигна до една отбита топка и шутира силно. Вратарят обаче предотврати опасността. Три минути след това Лас Палмас организира нова добра атака, при която като по чудо резултатът не бе открит.  Джонатан Калери стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя малко над напречната греда.

След почивката дойде един по-редките шансове на Малага. Кеко получи подаване в пеналта и шутира. Ударът му обаче не бе достатъчно силен и се оказа лесна плячка за Чичисола. 

В 56-ата минута нова добра възможност се разри пред домакините. Етебо отправи изстрел от наказателното поле, но Роберто Хименес изби в корнер, от който не произлезе нищо.   

Последната минута на редовното време се оказа щастлива за състава от Гран Канария. Ален Халилович овладя отскочила топка и с удар от границата на наказателното поле успя да опъне мрежата за крайното 1:0.