Отборът на Лас Палмас записа първа победа в Примера дивисион. Лас Палмас надви като гост Малага с 3:1 в мач от 3-ия кръг на шампионата и взе първи три точки от началото на сезона.

Тимът наМалага пък инкасира трето поредно поражение и все още няма точка в актива си. Малага дели последното място в испанския шампионат към момента със състава на Алавес.

Лас Палмас повесе в края на първото полувреме с гол на Джонатан Виера, а домакините изравниха малко след почивката с попадение на Диего Гонсалес.

Джоната Кайери изведе гостите напред с точен удар в 69-ата минута, а Лоик Реми подпечата успеха.

И двата тима пропуснаха още шансове за попадение. В 20-ата миута чудесен пас към Джонатан Кайери го изведе в добра позиция, но 23-годишният аржентинец пропусна.

Роберто Росалес пък стреля опасно в 34-ата минута към вратата на гостите, но също без успех.

В 45-ата минута обаче Ален Халилович подаде към Джонатан Виера, който овладя и реализира за 1:0 за Лас Палмас.

Малага

източник: БГНЕС

Само 3 минути след почивката, в 48-ата Диего Гонсалес засече центриране на Ресио и с глава порази вратата на гостите за 1:1.

Халилович за Лас Палмас и Ресио за Малага пропуснаха възможности съответно в 63-ата и 69-ата минута.

Вторият гол за гостите е дело на Джонатан Кайери, който в 69-ата оползотвори удобен пас от Мичел Маседо и вкара за 2:1 за Лас Палмас.

В 79-ата пък вратарят на Малага Роберто Хименес предотврати нов гол, отразявайки удар на Виера.

Джонатан Виера пропиля нова възможност да се разпише в 85-ата минута, но в 88-ата Дани Кастеяно намери отлично Лоик Реми, който не сгреши, оформяйки крайното 3:1 за Лас Палмас.

Лас Палмас

източник: БГНЕС