Първият 1/8-финален мач между Лас Палмас и Валенсия за Купата на Краля не излъчи победител и приключи при равенство 1:1. Така двата тима ще трябва да решават всичко в ответния сблъсък, който ще се играе след 6 дни. На този етап „прилепите” имат леко предимство заради гола си на чужд терен, който падна пет минути преди края на редовното време.

Срещата на „Естадио де Гран Канария” стартира с отменено попадение за Валенсия. Централният защитник се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар, а причината голът да не бъде зачетен бе нарушение на Жофри Кондогбия при битката за позиции в наказателното поле.

В 36-ата минута Лас Палмас изненадващо откри резултата с първия си точен шут в мача. Борха Ерера даде чуден пас за Джонатан Кайери, а аржентинският нападател с финес плъзна топката в долния ляв ъгъл на вратаря Хауме Доменек.

Три минути преди почивката Санти Мина можеше да изравни за Валенсия. Испанецът нанесе много силен шут от границата на наказателното поле, който накара вратаря Леандро Чичисола да покаже всичко от себе си.

След почивката Валенсия натисна доста сериозно, но чистите положения започнаха да валят едва в заключителните минути. В 82-ата Симоне Дзадза изпусна да се разпише с глава след перфектно центриране от фланга. Италианският таран прати топката над гредата.

В 85-ата все пак Родриго донесе ремито за гостите. Антонио Латоре даде асистенцията, а бившият играч на Бенфика умело я прати в мрежата за крайното 1:1. Резултатът можеше да бъде и по-позитивен за Валенсия, ако в продължението Дзадза не извърши още един непростим пропуск.

В друг от 1/8-финалите днес Севиля взе солиден аванс срещу втородивизонния Кадис, побеждавайки го с 2:0 на неговия терен. Головете за севилци бяха дело на Нолито (9’) и Хесус Навас (23’). Това беше дебютът на новия наставник Винченцо Монтела, който бе назначен само преди броени дни.