Президентът на Барселона Жуан Лапорта определи старта на отбора в новото първенство, като лош, но добави, че това е едва началото на дългата борба за титлата в Испания.

„Взели сме си сериозни поуки от миналата година. Срещу Сантандер футболистите не играха с желание, което лично мен ме учуди. Създадохме положения, но ще вкараш гол, когато искаш, а аз имам чувството, че ние не искахме да отбележим попадение”, сподели босът на каталунците.

„Мисля, че имаме невероятен отбор. Фантастичната четворка не се появи на терена заедно, но това е решение на Рийкард и аз не мога да се бъркам в неговата работа. Този сезон ще бъдем много по-добри от конкурентите ни и това ще го видите на терена”, добави президентът на Барса.

„Анри е един великолепен футболист, на който съм сигурен, че му предстоят много хубави моменти. Рийкард не иска да рискува с него в началото на сезона, защото той дълго време се възстановяваше от контузия. Скоро всички ще видим фантастичната четворка в действие”, завърши Жуан Лапорта.